Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια:Μολότοφ,φωτιές και τραυματίας αστυνομικός στην πορεία για τον Αλέξη

20199118_EV_MATHTES_EPETEIOS_GRHGOR_8333316_limghandler.jpg  Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κέντρο των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που έγινε λίγο μετά τις 19:00 στο κέντρο της Αθήνας για την συμπλήρωση των 6 χρόνων από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στο Σύνταγμα, αλλά και τους γύρω δρόμους, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Πάνω από 7.500 άτομα κατέβηκαν στο κέντρο.  Ο κύριος όγκος της πορείας κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, ενώ οι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, έστησαν οδοφράγματα τη στιγμή που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήσεις χημικών και δακρυγόνα.

Μέχρι και από τα μπαλκόνια πετούσαν μολότοφ οι κουκουλοφόροι, ενώ έριχναν λάδια στους δρόμους! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός, ο οποίος έπεσε από την μηχανή του και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο από συναδέλφους του.

Την ίδια ώρα χάος επικρατεί έξω από το Πολυτεχνείο: νεαροί έχουν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο, επί της Στουρνάρη, πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και προσπαθούν να μπουν μέσα στο κτίριο!

Στην οδό Σταδίου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και σε κάδους μπροστά από πολυκατάστημα, αλλά και στην οδό Βουκουρεστίου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Ακόμα και στην πλατεία Κλαυθμώνος ομάδα διαδηλωτών πετούσαν πέτρες, έσπαγαν βιτρίνες μαγαζιών, προσπαθώντας να προκαλέσουν ζημιές και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια.
2200738.jpg
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν κάνει πάνω από 32 προσαγωγές.
Σε όλους τους δρόμους ωστόσο, γύρω από το κέντρο χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.
 Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα και οι γύρω δρόμοι από τα Προπύλαια.

Κλειστοί είναι ακόμα και οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο και Κατεχάκη.

Μικρή ένταση στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συγκέντρωσης. Νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων περιμετρικά της πλατείας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και στη συνέχεια η εστία της έντασης μετακινήθηκε προς την οδό Στουρνάρη.
37DC90FA43E9AF9E2DD83A192AC1071E.jpg
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου