ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ Για να πέσουν οι τίτλοι τέλους δεν χρειάζεται να προηγηθεί σίριαλ.

      Πας να τη φιλήσεις και βρίσκεις μάγουλο, την παίρνεις τηλέφωνο και πέφτεις σε τηλεφωνητή, στέλνεις στο facebook και παίρνεις ένα σκέτο seen. Οσο απότομα, όμως, κι αν σε χώρισε, μπορείς να την ξεπεράσεις.

«Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω», «Αξίζεις κάποια καλύτερη», «Δεν θυμάμαι πώς είναι να είμαι εγώ» είναι μερικές μόνο από τις γραφικές ατάκες χωρισμού, που πρέπει να απαγορευτούν με συνταγματικό διάταγμα. Οι περισσότερες γυναίκες χωρίζουν άκομψα κι αυτό μπορεί στην αρχή να σε πληγώσει, αλλά κάποια στιγμή θα το ξεπεράσεις. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Mίσιγκαν, τα αισθήματα που σου προκαλεί η κοινωνική απόρριψη είναι παρόμοια με αυτά της σωματικής κακοποίησης.  
Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να το ξεπεράσεις; «Πολλοί σκέφτονται ότι δεν αρέσουν στις γυναίκες, γιατί δεν αξίζουν» λέει ο σεξοθεραπευτής Brandy Engler. Αν, όμως, αρχίσεις να σκέφτεσαι έτσι, δύσκολα το ξεπερνάς. Μια έρευνα από το Albert Einstein College of Medicine βρήκε ότι η απόρριψη επηρεάζει τα ίδια σημεία του εγκεφάλου που συνδέονται με τον εθισμό - δεν είναι εύκολο δηλαδή να επανέλθεις. Αν, όμως, διαχειριστείς σωστά τα συναισθήματά σου, η απόρριψη μπορεί να σε κάνει πιο δυνατό. Τσέκαρε ποια από αυτές τις πέντε περιπτώσεις χωρισμού σου έχει τύχει και ξεπέρνα την άμεσα.
Απόρριψη 1η
Μια κοπέλα που γνώρισες online δεν θέλει να βγείτε
Η Αντίδρασή σου
Αν η δικαιολογία που σου έδωσε ακούγεται αληθινή ή υποψιάζεσαι ότι έχει άγχος, αξίζει να την πιέσεις: στείλε της ένα μήνυμα που να λέει: «Πιστεύω ότι πρέπει να γνωριστούμε. Πόσο συχνά συναντάς κάποιον, με τον οποίο έχεις τόσα κοινά ενδιαφέροντα;». Ετσι δίνεις έμφαση στο πόσο ταιριάζετε -αντί για το πόσο τη θες- και μπορεί να της αλλάξεις γνώμη.
Η Στρατηγική σου
Το πλεονέκτημα του online dating (δηλαδή το πόσες επιλογές έχεις) είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα. Πολλοί δεν μπορούν να βρουν τη γυναίκα που τους ταιριάζει. «Αν οι πρώτες 10 γυναίκες σε απορρίψουν, τότε δεν θα έχεις τον ίδιο ενθουσιασμό για την 11η» λέει ο Jeff Cooper, ο οποίος έχει κάνει έρευνες για τις σχέσεις στο Trinity College στο Δουβλίνο. Ετσι, αν αυτό επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου, να θυμάσαι ότι ήταν το προφίλ της κι όχι εκείνη που σε προσέλκυσε. Γι’ αυτό αναζήτησε γυναίκες με τις οποίες έχεις κοινά ενδιαφέροντα κι όχι μόνο αυτές που σου φαίνονται όμορφες.
Απόρριψη 2η
Πας να τη φιλήσεις και βρίσκεις μάγουλο
Η Αντίδρασή σου
Μπορεί να μη σημαίνει ότι σε απορρίπτει, αλλά σεβάσου ότι μπορεί να μην το θέλει εκείνη τη στιγμή. Χαμογέλα και πες: «Πολύ νωρίς, ε;». Μην ξαναπροσπαθήσεις, ακόμα κι αν δείχνει να γλυκαίνει. Είναι καλύτερα να μην πιέζεις καταστάσεις και να είσαι χαλαρός. Γιατί, όμως, δεν ήθελε να τη φιλήσεις; Μπορεί να μην την ελκύεις ή ίσως είναι ντροπαλή. Επίσης, μπορεί να θέλει σοβαρή σχέση και να μη θέλει να βιαστείτε.
Η Στρατηγική σου
Στείλε της ένα μήνυμα αργότερα και ρώτα τη γιατί απέφυγε το φιλί σου. Αν την έπιασες απροετοίμαστη, άρχισε να προετοιμάζεις τη δεύτερη προσπάθειά σου. Δηλαδή, μην πας να τη φιλήσεις απότομα, για να τσεκάρεις αν σε θέλει ή όχι. Περίμενε μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή, όπου θα υπάρχει ένταση μεταξύ σας. Αυτό μπορείς να το κάνεις αγγίζοντας το χέρι ή την πλάτη της. Μέχρι τη στιγμή που θα πείτε καληνύχτα, θα σου έχει δείξει αν θέλει ή όχι να τη φιλήσεις.
Απόρριψη 3η
Μετά από μερικά ραντεβού σου λέει: «Δεν θέλω να συνεχίσουμε»
Η Αντίδρασή σου
Σοκαρίστηκες; Μάλλον δεν είχες καταλάβει τι σκεφτόταν μέχρι τότε, λέει ο Justin Sitron, καθηγητής σεξουαλικότητας στο πανεπιστήμιο Widener. Ισως δεν υπήρξε ποτέ χημεία μεταξύ σας ή ίσως  βρήκε άλλον. Αν η χημεία είναι το πρόβλημα, πες της «μπορεί να μην αισθάνεσαι πράγματα για μένα τώρα, αλλά περνάμε καλά μαζί. Ας βγούμε ξανά για να δούμε τι παίζει». Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι ταιριάζουν απόλυτα, πιέζονται να ερωτευτούν. Δεν είναι σίγουρο, όμως, ότι θα ερωτευτείτε μόνο και μόνο επειδή σας αρέσουν τα ίδια burger.
Η Στρατηγική σου
Ζήτησέ της να βγείτε ένα ραντεβού, που θα ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά της και θα της δίνει τον έλεγχο. Για παράδειγμα, αν υπερηφανεύεται για το μαγείρεμά της, πρότεινέ της να μαγειρέψετε μαζί ένα δύσκολο γεύμα και να φέρεις εσύ το κρασί. Αυτές είναι μικρές κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη μιας γυναίκας.
Απόρριψη 4η
Δεν θέλει να κάνετε σεξ... ακόμα μια φορά
Η Αντίδρασή σου
Αν το να τη ρίξεις αποδεικνύεται πιο χρονοβόρο κι από τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να αλλάξεις τακτική. Αυτό σημαίνει να μην μπεις κατευθείαν στο ψητό, αλλά να επενδύσεις στα προκαταρκτικά. Κάνε της ένα μασάζ. Μόλις χαλαρώσει το σώμα της μπορεί να αλλάξει γνώμη. Η τακτική, όμως, που πετυχαίνει εδώ και γενιές είναι να της πεις: «Καλά, θες να δούμε καμιά ταινία;». Αν σεβαστείς την άρνησή της, μπορεί να την κάνεις να το ξανασκεφτεί.
Η Στρατηγική σου
Δεν μπορείτε όμως να βλέπετε μια ζωή ταινίες. Μπορεί να έχετε αυτό που ονομάζεται «απόκλιση σεξουαλικής επιθυμίας», λέει ο Justin Lehmiller, κοινωνικός ψυχολόγος στο Χάρβαρντ. Με άλλα λόγια, μπορεί εσύ να έχεις πολλή περισσότερη όρεξη για σεξ απ’ ό,τι εκείνη. Για να τη φέρεις στα μέτρα σου, αποκάλυψέ της τις φαντασιώσεις σου και πες της ότι τη θέλεις. Αν συνεχίζει να μη θέλει, κάνε αυτό: πείραζέ την, αλλά μην προχωράς ποτέ περισσότερο. Ετσι μπορεί να προκαλέσεις το μυαλό της. 
Απόρριψη 5η
Εχετε σοβαρή σχέση και ξαφνικά σε παρατάει
Η Αντίδρασή σου
Μην κοιμάσαι και ξυπνάς με τη σκέψη ότι σε χώρισε. Η απόρριψη μπορεί να εξελιχθεί σε εμμονή. Αν μπεις σε αυτήν τη διαδικασία, θα την εξιδανικεύσεις και θα αρχίσεις να υποτιμάς τον εαυτό σου. Μπορεί να σκέφτεσαι συνεχώς να την πάρεις τηλέφωνο ή να πας από το σπίτι της. Αυτό δεν σε βοηθάει να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου - άσε που κανείς δεν τα έχει καταφέρει να τα ξαναβρεί με την κοπέλα του καταδιώκοντάς την.
Η Στρατηγική σου
Αν θες να της μιλήσεις, στείλε της ένα ουδέτερο μήνυμα, όπως ένα link για ένα άρθρο που πιστεύεις ότι θα έβρισκε ενδιαφέρον ή ένα τραγούδι που μπορεί να της θυμίσει κάτι. Αν η απάντησή της είναι θετική, ζήτησέ της να βγείτε για δείπνο ώστε να μιλήσετε. Πάντως, μιας που σε χώρισε, ήρθε η ώρα να σκεφτείς αν ταιριάζετε πραγματικά κι αν τελικά ο χωρισμός σας είναι προτιμότερος. Από την άλλη, μπορεί να την ενόχλησε κάτι που μπορείς να διορθώσεις εύκολα.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου