''Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κρούσμα Έμπολα''

 Βορίδης: ''Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κρούσμα Έμπολα''Έχει ήδη οριστεί νοσοκομείο αναφοράς
 Την ώρα που ο θανατηφόρος ιός του Έμπολα φαίνεται να πλησιάζει την χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα της!

Όπως υπογράμμισε έχει ήδη οριστεί νοσοκομείο αναφοράς αν υπάρξει κρούσμα, έχει προσδιοριστεί το κτήριο που διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο ρουχισμό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια περίπτωση, ενώ υπάρχει και κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει τις απαραίτητες αναλύσεις για να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την ύπαρξη του ιού.

Τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας με όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο με την συμμετοχή των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν επιπλέον μέτρα αν παραστεί ανάγκη.

Ως πρώτο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση περιστατικού που πιθανώς έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ορίστηκε το «Αμαλία Φλέμιγκ».

Ως εργαστήριο για τη διερεύνηση κλινικών δειγμάτων περιστατικού που πιθανώς έχει προσβληθεί από τον ιό, ορίστηκε το εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου