«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα δημιουργήσει τρομακτικό προηγούμενο»

Οι Βρετανοί προκαλούν πάλι Άλλη μία πρόκληση από τους Βρετανούς σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Ο σερ Τζον Μπόρντμαν, καθηγητής αρχαιολογίας και κλασικής τέχνης στην Οξφόρδη, με συνέντευξή του στην Telegraph προειδοποιεί την Αμάλ Αλαμουντίν και τον συνεργάτη της Τζέφρι Ρόμπερτσον πως οποιαδήποτε κίνηση επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα αν ευοδωθεί θα «καταστρέψει όλα τα μεγάλα μουσεία του κόσμου»marmara parthenwna.jpgΟ κ. Μπόρντμαν, εξηγεί πως αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν, τότε και άλλοι νόμιμοι «κάτοχοι» θα ζητήσουν κάτι ανάλογο και από άλλα μουσεία προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο.

«Τη στιγμή που τα πράγματα ακολουθούν μια φυσική ροή, θα προκληθεί ένα τρομακτικό προηγούμενο που δεν αφήσει ανέπαφο κανένα μεγάλο μουσείο του κόσμου» αναφέρει χαρακτηριστικά, φέροντας σαν παράδειγμα το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, αλλά και το μουσείο του Βερολίνου που έχουν στην κατοχή του εκθέματα προερχόμενα από την Τουρκία. «Θα γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα γύρω από τι ανήκει και σε ποιον».

Μάλιστα, προέτρεψε το Βρετανικό Μουσείο να απορρίψει κάθε περίπτωση συνδιαλλαγής, καθώς όπως υποστηρίζει, «νομικά έχει ισχυρή θέση».
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου