Φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό με 4 νεκρούς και τουλάχιστον 30 τραυματίες [εικόνες]

 Καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας
σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.

Στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η νταλίκα προσέκρουσε επάνω στα αυτοκίνητα. Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 30 ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ένας από αυτούς ήταν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που χτύπησε η νταλίκα και αμέσως πήρε φωτιά. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν δραματικές με τον άνδρα να τρέχει λαμπαδιασμένος στον δρόμο. Δυστυχώς εξέπνευσε στην άσφαλτο. Ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το δυστύχημα συνελήφθη και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είναι αλλοδαπός. Ο άνδρας κρατείται στο Α.Τ. Βέροιας και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα.

H κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και Νησελίου αντίστοιχα.

Εγνατία Οδός: Υπήρχε σήμανση

Υπήρχε η κατάλληλη σήμανση και τα προειδοποιητικά, τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Νικόλαος Ραχανιώτης, από την «Εγνατία Οδό», διαβεβαιώνοντας ότι υπήρχε για τα υπό εξέλιξη έργα προειδοποίηση στις μεγάλες ηλεκτρονικές πινακίδες στην Καστανιά, όπως και δύο σημαιοφόροι στο δρόμο, αλλά και περιπολικό της τροχαίας.

«Ο πρώτος σημαιοφόρος αντιλήφθηκε τον οδηγό της νταλίκας να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα, Του έκανε σήμα να κόψει ταχύτητα..Αυτός συνέχισε...Δεν σταμάτησε ούτε στο σήμα που του έκανε ο δεύτερος σημαιοφόρος», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο επιβλέπων του έργου κ. Ζιάκας.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου