Πρόστιμα-φωτιά: Έως και 500% την αξία του εισιτηρίου θα πληρώνουν οι λαθρεπιβάτες

leoforeio-eisitiria-570
Μπορεί οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να μειώθηκαν, αλλά τα
πρόστιμα για την λαθρεπιβίβαση αυξήθηκαν έως και 500%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, όποιος πιαστεί χωρίς εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν το πληρώσει μέσα σε 60 μέρες, το πρόστιμο θα μεταβιβαστεί στην ΔΟΥ του εκάστοτε συγκοινωνιακού φορέα και θα καταλογιστεί σε βάρος του παραβάτη χρηματικό ποσό πενταπλάσιο του αρχικού.
Πρακτικά και με δεδομένο ότι το πρόστιμο είναι 60πλασιο του εισιτηρίου, όποιος επιβιβαστεί χωρίς αυτό θα πρέπει να πληρώσει 72 ευρώ. Αν δεν το καταβάλει μέσα σε δύο μήνες και μεταβιβαστεί στη ΔΟΥ, τότε θα εκτιναχθεί στα 360 ευρώ. Το αντίστοιχο ισχύει για τα μειωμένα εισιτήρια (πρόστιμο 36 ευρώ, με την προσαύξηση 180), ενώ ιδιαίτερα τσουχτερό μπορεί να γίνει το πρόστιμο στις γραμμές του αεροδρομίου, καθώς με την προσαύξηση αυτό φτάνει τα 2.400 ευρώ.
Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, το πρόστιμο θα είναι ίσο με το διπλάσιο της τιμής του εισιτηρίου αφετηρίας-τέρματος του δρομολογίου. Στα τρένα, το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο του τιμήματος της διαδρομής που πραγματοποίησε το τρένο από την αφετηρία του έως και τον πρώτο σταθμό στον οποίο διαπιστώνεται η παράβαση.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου